Historie

Mijn naam is Bart de Visser, sinds 1979 ben ik lid van de Recreatieve Sportvereniging Engelen-Bokhoven – afgekort RSEB – tegenwoordig beter bekend als Recrea. Binnen Recrea heb ik meerdere functies bekleed. Nu ben ik al geruime tijd in de functie van voorzitter. Ik wil jullie dan ook graag meenemen in een stuk geschiedenis tot aan de vereniging die we vandaag de dag geworden zijn.
In het jaar 1977 komen een aantal mensen bij elkaar. Op dat moment kennen de dorpen Engelen en Bokhoven alleen de sport voetbal. Hoog tijd dus voor een verruiming van het sportaanbod, het blijkt een schot in de roos te zijn. RSEB wordt opgericht en al snel groeit het ledenaantal boven de 100 uit. Met de oprichting van RSEB werden als eerste de sporten tafeltennis, badminton en een gym club opgericht. Niet veel later werd dit uitgebreid met schaken en dammen, basketbal, volleybal en biljart.

Alle bovengenoemde sporten hebben diverse hoogtepunten gekend, maar helaas door terugval van het ledenaantal heeft het bestuur moeten besluiten veel van deze sporten te moeten stoppen in 2001 en 2006. Tegenwoordig zijn we een gezellige tafeltennisvereniging en we spelen nog altijd in ons eerste onderkomen: De Engelenburcht!

Binnen tafeltennis hebben we nu een stabiel leden aantal verdeeld over drie leeftijdsgroepen. Zo hebben we:

- Jeugd (9-14 jaar)
- Jongvolwassenen (14-18 jaar)
- Volwassenen (18+ jaar)

De jeugd en jongvolwassenen worden afwisselend begeleid door de volwassenen, zo is het mogelijk dat iedereen tegen iedereen kan spelen. Voor de volwassenen doen we al sinds de oprichting van de afdeling tafeltennis mee aan een competitie: Bossche Bedrijfs Tafeltennis Federatie, afgekort BBTF. De competitie bestaat uit verschillende niveaus en Recrea heeft op dit moment twee actieve teams in deze competitie. De BBTF kent nu 8 verschillende verenigingen die meedoen en dus tegen elkaar strijden in de competitie.

Uiteraard is vrijspelen ook mogelijk, zoals de verenigingsnaam al suggereert staan wij voor: gezelligheid, sportiviteit en recreatief met elkaar bezig zijn zowel competitief als vrijuit spelen zonder verplichtingen.

Recrea organiseert regelmatig toernooien binnenshuis, soms ook met de mogelijkheid om zonder lidmaatschap deel te nemen. Deze toernooien worden vaak druk bezocht en zijn een groot succes, regelmatig valt hier over te lezen in de Tweeterp. Op dit moment tellen we in totaal zo’n 25 leden, maar als het aan ons ligt is iedereen van harte welkom om te komen tafeltennissen. Met andere woorden, kom gerust een keer langs op een donderdagavond om de sfeer te proeven en te kijken of de sport je aanstaat, je kunt drie keer vrijblijvend meespelen!